Graviditets uge 20+0 til 20+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig i graviditets uge 20+? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din babys udvikling i graviditets uge 20+

Din baby kan nu høre, drikke og føle

Din Babys fordøjelsessystem er nu tilstrækkeligt udviklet til at opsuge væde fra fostervandet.

Den drikker fostervandet, og selvom nyrerne fjerner nogle af affaldsstofferne, er det ikke meget urin og affaldsstoffer, der kommer ud i fostervandet. Størstedelen ledes tilbage gennem moderkagen til dit blod, og bliver herefter filtreret gennem dine nyrer.

Den første afføring er begyndt at blive dannet i tarmen. Der er også fuld gang i både nyrer og urinveje, som blandt andet har den vigtige funktion at holde fostervandsmængden normal. Nu hvor nyrerne fungerer overtager de produktionen af fostervand, som før blev dannet af moderkagen.

Babyens hørelse er færdigudviklet og den kan nu føle berøring. Hvis du synger samme sang for din baby hver dag fra nu af, vil din baby genkende den, når han/hun bliver født og være nemmere at berolige med netop denne sang.

Hvis du bærer en pige inde i din mave, vil hendes livmoder nu blive udviklet.

Det er graviditets uge 20+ muligt at høre babyens hjerte gennem doptone eller træstetoskop.

I slutningen af ugen måler barnet cirka 24 cm i udstrakt tilstand og vejer omkring 400 g.

Du kan læse mere længere ned på siden ▼

graviditets uge 20+, gravid uge 20+, uge 20+, syng for din baby

“Hvorfor gå rundt og lide? Gør noget ved det nu…”

Du kan godt føle dig helt opfyldt i maven i graviditets uge 20+

Din livmoder fylder efterhånden pænt i din mave. Den skubber mere og mere til dine tarme som den vokser, hvilket godt kan føre til en følelse af opfyldthed i maven.

Hvis du har denne følelse eller får den kan det være en god ide at spise flere småmåltider over dagen i stedet for tre store.

Har du fået halsbrand?

Samtidig bliver det for nogle også mere almindeligt med sure opstød eller halsbrand. Nødder kan virke syreneutraliserende, ligesom et glas mælk kan virke lindrende.

Leverkløe? Hvad er det?

I takt med at din livmoder vokser, strækkes huden på din mave, hvilket kan give lidt kløe. En god fed creme kan lindre dette. Hvis kløen bliver for slem kan kartoffelmel også lindre.

Udvikler kløen sig til også at være i håndflader og under fodsålerne, skal du kontakte hospitalet, da det kan være tegn på leverkløe.

Leverkløe er en tilstand, hvor leveren har svært ved at udskille affaldsstofferne fra din krop. Det kan være en ret alvorlig tilstand, men ofte bliver du bare fulgt med blodprøver og får noget medicin for det. Det er noget som kan udvikle sig når som helst i graviditeten, men er du er i større risiko for at udvikle det efter graviditets uge 20+.

Husk at hvis du går rundt og døjer med graviditetsgener, så er der hjælp at hente. Tjek nedenstående video ud, hvor du får masser af gode råd…

← Forrige uge                         Uge 21+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære og nydelse?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

6 + 5 =

Du kan også sende en sms

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0