Graviditets uge 24+0 til 24+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i graviditets uge 24+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din baby har nu nået en vigtig milepæl i graviditeten i uge 24+

Hvis din baby blev født nu i graviditets uge 24+ vil den have 20-25 % chance for at overleve. Det skyldes, at der i lungerne er gang i dannelsen af “surfactant”. Det er et stof som gør, at lungerne ikke klapper sammen, når babyen bliver født.

Da det endnu kun er i gang med at blive dannet vil det betyde, at babyens lunger vil give svære vejrtrækningsproblemer, hvis den blev født nu. Så fra nu af vil hospitalerne kunne behandle babyen med et lungemodnende hormon, så den kan trække vejret og overleve. Bortset fra lungerne, fungerer alle babyens vigtigste organer. Men den er sårbart på nuværende tidspunkt, og starten på livet vil blive vanskelig – også på lang sigt kan det blive problematisk, så hver dag, babyen kan blive i livmoderen, er en gave.

I graviditets uge 24+ kan din baby gribe fat om sine fødder

Babyen er nu i stand til at knytte hænderne og holde om sine fødder.

Cellerne, der støtter bevidst tænkning, er ved at udvikle sig, og de permanente tandanlæg er langt inde i gummerne ved at blive dannet. Først når barnet udskifter mælketænderne vil de nye tænder, der ligger klar i gummerne, vokse ud.

Nerverne omkring munden bliver mere følsomme, og forbereder babyen på at finde næring ved brystet, så snart det er blevet født.

Babyen vokser stærkt nu og måler ca. 30 cm. målt i udstrakt længde og vejer ca. 800 g. Her kan du se en baby født for tidligt på 800 g…

Du kan læse mere din egen udvikling i graviditets uge 24+ længere nede på siden ▼

Graviditets uge 24+, gravid uge 24+,

“Døjer du med lægkramper eller andre gener…?”

Får du næseblod her i uge 24+ og fremefter?

Trykket i dine blodkar er øget på grunde af den øget blodgennemstrømning, derfor kan du godt opleve helt uprovokeret at få næseblod. Dit tandkød kan også nemt bløde.

Du skal som udgangspunkt ikke have andre blødninger i din graviditet, men det er dog normalt at opleve en lille pletblødning efter samleje. Hvis blødningen er større end en håndflade, bør du kontakte hospitalet.

Andre “normale” graviditetsgener i uge 24+

Hvis du oplever problemer med lægkramper, så husk at mineralet magnesium kan hjælpe. Gode kilder til dette gennem kosten er blandt andet grønne grøntsager, nødder og fuldkornsprodukter. Mineralet kalium er også god til kramper og forhøjet blodtryk. Det kan du få gennem at spise en ½ banan om dagen. Bananer kan dog godt virke forstoppende.

Halsbrand er også en almindelig gene i den sidste del af din graviditet, fordi barnet fylder mere i maven og trykker opad mod mavesækken. Undgå fed og krydret mad og prøv i stedet med for eksempel kiks og mælk. Akupunktur er også godt mod halsbrand.

Hvis du lider af graviditetsgener, som du har brug for hjælp til, kan du få hjælp gennem mine lydfiler, som er designet til forskellige gener. Du behøver ikke gå rundt og lide, gør noget ved det i dag, bare tryk på linket under videoen og læs mere der…

← Forrige uge                        Uge 25+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære og nydelse?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

12 + 6 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0