Træn din bækkenbund

– og få et bedre sexliv, en bedre fødsel og mindre risiko for bristninger

 

Du har måske hørt noget om, at du bør træne din bækkenbund, når du er gravid eller i hvert tilfælde efter fødslen. Men måske er du ikke helt klar over hvorfor? Eller du har allerede født og erkendt at noget er galt. Bliv klogere på, hvorfor en veltrænet bækkenbund er vigtig og hvad du kan gøre selv for at træne den, i artiklen jeg har skrevet her…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Hvorfor skal du træne din bækkenbund allerede i graviditeten?

Det er der flere gode grunde til:

Det er vigtig med en veltrænet bækkenbund, især efter du har født, så du kan undgå problemer med at holde på urin og luft. Det bliver især udfordret efter fødslen, når du hoster, nyser, griner eller løfter. De fleste oplever, at det er helt umuligt at holde på noget som helst efter fødslen, og at de overhovedet ikke kan mærke, at de kniber.

Når du har trænet din bækkenbund i graviditeten, er den meget nemmere at genoptræne den efter fødslen.

Endvidere giver træning af bækkenbunden en større følsomhed med dens muskulatur og musklerne omkring livmodermunden – derfor bedre bliver du også bedre til at give slip = mindre risiko for bristninger og langtrukne fødsler.

Læs mere længere nede ▼

“Veltrænet bækkenbund er lig bedre sex og nemmere fødsel…”

Hvorfor er det overhovedet vigtig med en veltrænet bækkenbund?

Før du overhovedet blev gravid var det for de fleste nemt at holde på urin, luft og lignende. Det skyldes at den funktion – at knibe, var noget du gjorde helt automatisk, uden du behøvede at tænke over det. Det var altså en reflektorisk ting.

Efter en fødsel har nerverne ned til bækkenbundens muskulaturen været afklemt og derfor er de ikke længere i stand til at knibe automatisk.

Området skal altså genoptrænes igen. Hvis du har trænet bækkenbunden, før du føder,  er det meget nemmere at få en god stærk bækkenbund igen.

En stærk muskulatur i bækkenets bund er vigtig for at undgå problemer med at holde på urin og luft – især v. host, grin, løft eller nys. De fleste skal dog stadig tænke over at knibe, især i starten efter en fødsel, for at kunne holde på urin og luft.

Derfor træn din bækkenets bund, så du får en nemmere fødsel og færre gener på den lange bane.

Bedre sexliv

Samtidig giver en veltrænet bækkenbund også et bedre sexliv – både for mand og kvinde, hvilket især gælder efter fødslen. Endvidere forebygger en god og veltrænet muskulatur her også at du som ældre får en nedsunket livmoder. Bækkenbunden er nemlig med til at holde den på plads.

Veltrænet bækkenbund i forhold til fødslen.

Gennem en veltrænet bækkenbund opnår du en større følsomhed med bunden af bækkenet og musklerne omkring livmodermunden. Derfor kan du bedre give slip i musklerne i bækkenbunden, da du har større kontrol over dem. Det giver en mindre risiko for bristninger og langtrukne fødsler, når du kan give slip på dine muskler og lade babyen komme forbi.

Det betyder også er afspænding en vigtig del. Det gælder alle, både dig som ikke er så veltrænet og dig som har en stærk overtrænet bækkenbund – fx hestepiger, balletdanser. Ved at lære at give slip på din bækkenbunds muskulatur, så hjælper du din baby til nemmere at komme ud.

Hvis du er interesseret i at vide mere om bækkenbunden og hvordan du træner den, så se videoen herunder…

Vidste du, at træning af din bækkenbund mindsker risikoen for bristninger ?

I videoen her ved siden, uddyber jeg emnet og du lærer meget mere om, hvad du selv kan gøre for at træne din bækkenbund, så du får en nemmere fødsel og mindre risiko for indgreb og bristninger.

Samtidig giver du din baby den bedste start på livet, da fødslen bliver mindre belastende for babyen.

Men husk det er aldrig for sent at træne bækkenbunden også selvom det er flere år siden, du har født.

En video om hvordan du træner bækkenbunden

Vil du også at lære at spænde af også i bækkenbunden, så du kan få en nemmere fødsel og mindske risikoen for bristninger?

læs mere her…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

1 + 3 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0