Graviditets uge 41+0 til 41+6

 

Nu er du ved at nå til vejs ende og er måske er du nysgerrig efter at vide, hvad der sker med din baby, dig og din krop i denne graviditets uge 41+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente der sker herfra og til fødslen…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Venter du mon stadig på at føde i uge 41+?

Hvis ikke du har født nu, så er din vigtigste opgave, at lægge mærke til, at du mærker din baby, som du plejer – hver dag!

Selvom babyen ikke slår kolbøtter længere pga. den trange plads, skal du stadig mærke liv hver dag. Er du i tvivl, om der er liv nok skal du kontakte din læge, jordemoder eller fødestedet.

Der sker stadig noget med din baby i graviditets uge 41+

Din baby tager stadig på, men ikke så meget om dagen som tidligere. Nogle børn begynder også at tabe sig, da moderkagens funktion gradvist nedsættes. Derfor skal du være opmærksom på din babys bevægelser, da babyen sparer på bevægelserne, hvis der ikke er næring nok.

Babyen vejer nu ca. 3700-4500 g, men det varierer meget fra barn til barn. Her ses en nyfødt til terminen…

Du kan læse mere om hvad der sker med dig i graviditets uge 41+ længere nede på siden ▼

graviditets uge 40+, gravid uge 40+, graviditetsuge 40+, graviditets uge 41+, gravid uge 41+

“Kom nu, kom nu… Er det sådan du har det?”

Skal du sættes i gang?

Hvis du ikke har født endnu, når du er en uge eller mere over termin, vil du sikkert få et tilbud om at få sat fødslen i gang. De forskellige fødestedet har forskellige anbefalinger og måder at gøre dette på, så læs om det, der hvor du skal føde.

De fleste tilbyder igangsættelse omkring graviditets uge 41+4, men hvis babyen har det godt, kan du godt vente til fulde 42. uger. Hvis du endnu ikke er gået i fødsel i den 43. graviditets uge, så vil det blive anbefalet at fødslen bliver sat i gang.

Er der noget du selv kan gøre for at få fødslen i gang?

Ofte drejer det sig om, at du mentalt mangler at give slip, når du ikke har født endnu. For nogle er det også, fordi de ikke har nok oxytocin i blodet til, at veerne kan starte.

Giv slip og fød!

Derfor er det vigtig at give slip på utålmodigheden og fylde dagene op med nydelse og glæde. Se kærligheds film og hør blød dejlig musik. Hvis du ikke orker sex, som ellers er godt da det udløser masser af oxytocin, så få masser af kys og kærtegn. Fodmassage og varme fodbad er også godt. Derudover skal du tænke på at holde dine fødder varme. Kolde fødder hæmmer oxytocin. Det gør stress, vrede, angst og uro også…

Booste oxytocin hjælper

Du kan også finde ro og afslapning ved at lytte til mine lydfiler. Måske du allerede har købt nogle? Så lyt til dem, så meget du orker. Så får du samtidig booste fødehormornet oxtytocin, som du kan blive klogere på enten i min artikel her eller du kan se videoen om emnet herunder.

Jeg har også lavet en lydfil til dig, som er nået til terminen og ønsker at føde selv. Den hjælper dig netop til at give slip og føde. Den kan du finde på linket under videoen…

Hvorfor er oxytocin så vigtig for fødslen?

Måske du stadig er usikker på, hvorfor oxytocin er så vigtig for din fødselsoplevelse? Eller du vil bare gerne vide, hvad du kan gøre for at øge oxytocin niveauet allerede i din graviditet?

Det og meget mere besvarer jeg i denne video.

En video om Oxytocin og dens betydning for fødslen.

Vil du også selv få gang i fødslen og samtidig booste oxytocin?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

5 + 12 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

 

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0