Graviditets uge 14+0 til 14+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker i graviditets uge 14+ med dig og din krop? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information? Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling her i graviditets uge 14+…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Nu kan din baby finde på at sutte på tommelfinger

Her i graviditets uge 14+ begynder din baby at få de rette krops proportioner. Huden er så småt dækket af små fine hår, de såkaldte lanugohår, som er med til at regulere kropstemperaturen.

Lanugohårene bliver på babyen indtil slutningen af graviditeten, hvor de i de fleste tilfælde falder af igen inden dit barn bliver født. Hvis dit barn fødes før tid, vil det have disse hår på kroppen. Små øjenbryn dukker frem.

Babyens hørelse er under udvikling

Babyens hørelse er under udvikling, og de små knogler i mellemøret har forbenet sig. På trods af at fostervandet virker lydoverførende, vil din baby dog ikke få noget ud af de lyde, som det høre, da hjernen endnu ikke er klar til at tolke det.

Ultralyd kan måske afsløre kønnet i graviditets uge 14+

Hvis barnet ligger i en god stilling, kan kønnet måske allerede nu, i graviditets uge 14+, ses ved ultralydsscanning. Som du kan se her på fotoet ved siden af…

Men ofte er det for tidligt og babyen ligger ikke til det. I slutningen af ugen måler barnet cirka 14 cm fra hoved til fod og vejer omkring 120 g.

graviditets uge 14+, graviditets uge 14, se kønnet

“Har du stadig kvalme…?”

Skal du til jordemoder snart?

Måske er du heldig, at du bor i en region, hvor du kommer til dit første jordemoderbesøg omkring 14. graviditets uge. Hvis ikke, ser du sandsynligvis først en jordemoder i 29. uge.

Vil du gerne snakke med en jordemoder tidligere? Så kan du skrive en mail i boksen nederst på siden, og aftale en tid til en video samtale med mig.

Fysiske forandringer hos dig i graviditets uge 14+

Toppen af livmoderen ligger nu et par fingre under navlen. På grund af den øgede blodmængde, som din krop danner, som forberedelse til fødslen, kan du godt opleve en fornemmelse af hjertebanken. Det er helt normalt og du kan være helt rolig ved det.

Har du stadig kvalme?

Hvis du stadig har kvalme, så sørg for at undgå at blive for sulten ved at spise små hyppige måltider. Har du behov for ekstra tiltag, kan akupunktur for de fleste være en god hjælp. Du kan også se min video herunder. Den er fyldt med gode råd til de mest gense graviditetsgener.

Derudover så hjælper mine lydfiler virkelig godt mod flere forskellige gener. Er du nysgerrig på disse, kan du bare følge linket under videoen. Husk at når du har det godt, så har din baby det godt… Og det har I begge fortjent!

← Forrige uge                         Uge 15+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære og nydelse?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

3 + 9 =

Du kan også sende en sms

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0