Graviditets uge 15+0 til 15+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information? Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente  i graviditets uge 15+ og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din baby laver gymnastik

Her i graviditets uge 15+ er din baby meget aktivt, og selvom du sikkert stadig ikke mærker noget, vil det både sparke, spjætte, vende sig, slå kolbøtter, rynke panden og åbne og lukke munden.

Hvis det er dit første barn, vil der sandsynligvis gå et par uger endnu, før du mærker liv.

Nogle gange får den også hikke af at drikke fostervand – det mærker du først senere i graviditeten, når babyen er blevet lidt større.

Nervesystemet er stadig under udvikling, så bevægelserne hos babyen er stadig ikke helt koordinerede. Arme og ben er blevet længere.

Nu har babyen fået hår, øjenbryn og tydelige negle.

Hjertelyd  i graviditets uge 15+

Hvis du allerede skal til jordemoderkonsultation nu, kan hun muligvis lytte babyens hjertelyd med en doptone.

En doptone er et håndholdt ultralydsapparat, som tolker slagne fra din babys hjerte om til en lyd, som I alle kan høre. De er dog ofte for tidligt for de fleste at lytte på hjertelyden med doptone eller gammeldags lytterør. Her ser du en doptone, som jordemoderen bruger til at lytte hjertelyden med.

I slutningen af ugen, måler barnet omkring 16 cm i fuld længde og vejer cirka 150 g.

graviditets uge 15, graviditets uge 15+, hjertelyd med doptone

“Ligamentsmerter… hvad er det?”

Hvad du bør overveje i uge 15+?

Kendt jordemoderordning

Nogle fødesteder tilbyder “kendt jordemoderordning”, hvilket vil sige konsultationer og fødsel med en jordemoder, som du kender. At kende sin jordemoder giver tryghed, og tryghed giver gode fødselsoplevelser. Det er utrolig vigtigt, også for at I har overskud og gode muligheder for at koncentrere jer om den nye rolle som forældre og familie.

Hvis du er tilknyttet et sygehus, som ikke tilbyder “kendt jordemoder”, findes der private klinikker, som tilbyder fødsel med din egen jordemoder på en fødeklinik, hjemme eller på sygehuset. Forhør dig hos jordemoderen om dine muligheder eller søg på internettet – mulighederne er mange.

En doula

En anden god ide kan være at få en professionel fødselshjælper, en doula, med til din fødsel. Der er mange fordele ved at have en professionel hjælper med. For det første er hun ikke følelsesmæssigt involveret, og kan holde hovedet koldt i pressede situationer. Det kan til tider være svært for den kommende far. Derudover har hun selv født, og har en hel masse teori og værktøjer, som hun kan støtte jer med. Hun er ikke en erstatning for jordemoderen.

Det er altid jordemoderen, der har der medicinske ansvar. Derfor kan doulaen fokusere 100% på at give omsorg. Det er faktisk videnskabeligt bevist, at der er færre indgreb og at man får en bedre fødsel af at have en doula, eller en person, som man er tryg ved og som har noget viden om fødslen, med.

Dine fysiske forandringer i graviditets uge 15+

Din livmoder er i hastig vækst

Din livmoder er i hastig vækst. Den går fra at veje 50 gram til at veje omkring et kilo ved fødslen. Du kan derfor opleve nogle stikkende smerter langs siden af maven eller i lysken, fordi dine ligamenter giver sig. Ligamenterne er de ledbånd, som holder livmoderen på plads inden i bækkenet. Smerterne kaldes i daglig tale ligamentsmerter og er helt ufarlige.

Har du fået nogle graviditetsgener her i graviditets uge 15+?

Hvis du har, kan du se min video herunder. Den er fyldt med gode råd til de mest gense graviditetsgener. Derudover så hjælper mine lydfiler virkelig godt mod flere forskellige gener. Er du nysgerrig på disse, kan du bare følge linket under videoen. Husk at når du har det godt, så har din baby det godt… Og det har I begge fortjent!

← Forrige uge                   Uge 16+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære og nydelse?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

1 + 1 =

Du kan også sende en sms

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

 

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0