Graviditets uge 22+0 til 22+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i graviditets uge 22+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Udviklingen af din baby i graviditets uge 22+

Babyen kan nu åbne øjnene

Selvom din baby nu kan åbne øjnene, så vil det endnu ikke være muligt at kunne se ret meget. Babys synsfelt er begrænset, og der er ret mørkt inde i livmoderen. Men efterhånden som huden på dig strækkes, bliver det efterhånden lysere.

Din baby drømmer

Babyen drømmer nu, og man kan se, at det har hurtige øjenbevægelser (REM). REM-søvn er den søvntilstand, hvor vi drømmer og er udtryk for høj hjerneaktivitet.

Selvom lungerne endnu ikke er helt færdigudviklede, laver din baby forsat vejrtrækningsøvelser, som kan ses på ultralydsscanning.

Bortset fra at knoglerne kan ses igennem huden, ser din baby nu stort set ud, som det vil gøre ved fødslen.

Tal eller syng for din baby

Babyens hørelse er nu blevet meget bedre i og med, at knoglerne i det indre øre er forbenet. Da din baby nu kan høre bedre, og dermed også din stemme, er det vigtigt, at du begynder at taler til din baby, hvis du ikke allerede gør det. Det kan måske synes fjollet at sidde og snakke til en mave, og du kan tænke, at baby alligevel ikke kan forstå hvad du siger.

Men det gør babyen tryg og er medvirkende til, at den sikkert vil kunne genkende din stemme, når den kommer ud. Din partner vil også kunne skabe tryghed og tilknytning ved at snakke til babyen gennem maven.

I slutningen af graviditets uge 22+ måler barnet ca. 27 cm og vejer omkring 600 g. Svarende ca. til 4 æbler.

Du kan læse mere om din forandring længere ned på siden ▼

graviditets uge 22+, gravid uge 22+,

“Har du for mange plukkeveer…?”

Din forandring i graviditets uge 22+

Har du plukkeveer?

Nu er du måske begyndt at mærke plukkeveer. Det føles som om, livmoderen bliver stram eller hård, og de kan vare fra få sekunder til flere minutter. Det er en følelse som kommer krybende. Plukkeveer må ikke gøre ondt, og heller ikke noget der kommer med bestemte tidsintervaller.

Det skal heller ikke være noget, der varer over længere tid, i graviditets uge 22+. Hvis du føler, at du har mange plukkeveer, skal du lægge dig ned og slappe af en halv til en times tid. Så skal de gå væk.

Hvis de starter igen, så snart du prøver at komme op, skal du hvile mere. Hvis de tager til i interval eller styrken de klemmer med, eller hvis du mærker begyndende tyngdefornemmelse, skal du kontakte dit hospital.

Det betyder ikke, at du skal lægge dig på sofaen og vente, til du har termin. De fleste har brug for hvile, når de kommer hjem fra arbejde, så bare lyt til din krop og tag en pause, hvis det bliver nødvendigt. Så kan du stadigvæk sagtens dyrke motion og bevæge dig. Hvis du vil vide mere om plukkeveer, har jeg skrevet en artikel om emnet. Du finder den her.

Smerter i lænd eller bækkenet?

Hvis du begynder at mærke belastning af din lænd og/eller dit bækken, så tænk over følgende:

Undgå at sidde med korslagte ben eller i skrædderstilling. Stå altid med vægten ligeligt fordelt på begge ben.

Undgå at vride i kroppen samt løfte tunge ting. Gå med korte skridt, og tag kun ét trin ad gangen, når du går på trapper.

Undgå generelt at vride i kroppen. Tænk over, hvordan du kommer ud og ind af bilen samt op og ned fra siddende eller liggende stilling. Sov med en pude mellem dine ben, når du sover på siden, så dit lårben ligger mere lige og ikke vrides skråt ned mod madrassen.

Hvis du har brug for nogle gode råd til forskellige gener, kan du se min video herunder…

← Forrige uge                        Uge 23+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære og nydelse?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

14 + 2 =

Du kan også sende en sms

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

 

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0