Graviditets uge 21+0 til 21+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i graviditets uge 21+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din baby i graviditets uge 21+

Din babys hjerne vokser med rekord fart

Din babys hud er nu blevet tykkere, selvom man stadig tydeligt kan se blodårene under huden. Hudfarven er rødlig på grund af de tydelige blodkar. Svedkirtlerne er også yderligere udviklet.

Hvis din baby er en dreng, er testiklerne begyndt at bevæge sig fra bækkenet til pungen, og testiklerne har allerede nu dannet primitive sædceller.

Babyens hjerne vokser kraftigt. Fingerneglene er fuldt udviklede og fortsætter med at vokse resten af graviditeten. Næseborene åbnes op og det laver vejrtrækningsøvelser.

I graviditets uge 21+ galoperer din babys hjerte afsted

Babyens hjerte slår omkring dobbelt så hurtigt som dit eget hjerte. En normal frekvens for dit babys hjerte er 110-150 slag i minuttet. Når babyen er aktivt, stiger pulsen og kommer nemt op over 150 slag per minut, hvilket er helt normalt. Pigers puls er hurtigere end drenges.

Din baby er nu ca. 25 cm. målt i udstrakt tilstand, og vejer ca. 500 g i uge 22.

Du kan læse mere om dine forandringer i graviditets uge 21+ længere ned på siden ▼

graviditets uge 21+, gravid uge 21+, uge 21+0,

“Dit hjerte slår nu 15 slag ekstra pr. minut…”

Din livmoder når nu næsten op til navlen

Toppen af din livmoder går nu typisk lige under din navle – måske en finger eller to under.

Forskellige ubehag i graviditets uge 21+

Det er ikke ualmindeligt at få forskellige ubehag af graviditeten jo længere hen, du kommer. Det kan for eksempel være blodsprængninger, strækmærker, væskeophobninger, sure opstød eller ekstra sul på lår og balder, også kaldet ammedepoter.

Det er ikke rigtig så meget at gøre ved de fleste, men væskeophobningerne eller ødemer, som din jordemoder vil kalde dem, kan du selv prøve at gøre noget ved.

Øvelser du kan lave i graviditets uge 21+ til at afhjælpe ødemer

Venepumpeøvelser

Du kan lave nogle venepumpeøvelser, hvor du ligger på ryggen og vipper med fødderne oppe i luften. Du kan også gå i svømmehallen. Du behøver ikke svømme, men kan bare nøjes med at gå rundt i vandet. Du bør gå ud i vandet til det når brystet. Bare gå frem og tilbage og sving med dine arme ned i vandet. Trykket fra det omkring liggende vand presser den overskydende væske ind i dine årer igen og dermed kan du komme af med den overskydende væske.

Selvom væskeophobninger er ganske almindeligt sidst i graviditeten, så skal du være opmærksom hvis du pludselig har en vægtøgning på flere kilo fra den ene dag til den anden, bliver generel utilpas eller får hovedpine i kombination med væskeophobninger. I så fald skal du kontakte din jordemoder for at få udelukket svangerskabsforgiftning.

En brun streg på maven

Nogle gravide oplever også at de får en brun streg på maven fra brystbenet til skambenet, en pigmentforandringen “Linea fusca”. Den forsvinder dog igen hos langt de fleste efter fødslen.

Dit eget hjerte slår på nuværende tidspunkt omkring 15 slag ekstra i minuttet på grund af den øget blod volume, end når du ikke er gravid.

Hvis du har brug for nogle gode råd til forskellige gener, kan du se min video herunder…

← Forrige uge                        Uge 22+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære og nydelse?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

7 + 14 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0