Graviditets uge 25+0 til 25+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig i graviditets uge 25+? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Baby holder sig for øjnene, hvis der kommer lys på maven fra uge 25+

Ansigtet ser nu næsten ud som hos en fuldbåren baby i uge 25+. Men øjne og næse kan godt se lidt udstående ud pga. den manglende underhudsfedt. Øjnene er nu helt udviklede.

Det ved man fra kikkertundersøgelser inde i livmoderen, hvor det er observeret, at baby tager hænderne op foran øjnene, når lyset rammer det. Babyen træner øjenmuskulaturen ved at åbne og lukke øjnene.

Kan din partner høre babyens hjertelyd her i graviditets uge 25+?

Måske kan din partner høre babyens hjerte slå, hvis øret lægges ind mod maven? Babys hjerte slår meget hurtigere end dit, så derfor kan man let høre forskel.

Rygraden bliver stærkere og dermed bedre i stand til at støtte kroppen. Babyen kan nu respondere på berøring. Hjernen udvikler sig hurtigt nu, og hjernebarken begynder at få de karakteristiske furer.

I slutningen af graviditets uge 25+ måler barnet cirka 32 centimeter og vejer omkring 900 gram.

Du kan læse mere længere nede på siden ▼

graviditets uge 25+, gravid uge 25+,

“Din baby mærker, hvis du er stresset, trist eller vred – men også når du er glad…”

Dine led bliver blødere fra graviditets uge 25+

Din krop udskiller hormoner som medvirker på at blødgøre brusk og led, så bækkenet bedre kan give sig til den voksende baby og for at give bedre plads til babyens nedtrængning under fødslen. Det kan for nogle godt medføre smerter allerede i graviditeten. Det skyldes, at den blødgøring sammen med at livmoderen vokser, giver en gradvist tyngen på bækkenet. Samtidig med at din begyndende ændrede kropsholdning kan begynde at spille ind.

Hav fokus på arbejdstillinger

Sørg for at have fokus på dine arbejdstillinger, og varier dem i løbet af dagen, når du er gravid. Gå eventuelt en lille tur med jævne mellemrum for at bevæge kroppen og få gang i blodcirkulationen. Vær opmærksom på at du stå med vægten på begge ben, hvis du står meget. Sørg for at du også kan komme til at sidde ned ind i mellem.

Hvis du får tiltagende smerter fra dit bækken, særligt når du går, skal du kontakte din læge, som kan give dig en henvisning til en fysioterapeut. Hvor de kan undersøge om du skulle have fået bækkenløsning. Vidste du at akupunktur også hjælper rigtig godt på denne graviditetsgene?

Hvordan har du det psykisk?

Det en god ide at være opmærksom på, hvordan du har det psykisk i din graviditet allerede fra graviditets uge 25+. Nye undersøgelser har påvist, at babyen mærker hvordan du har det. Da de hormoner som frigives i din krop, er afhængig af dit humør. Og de hormoner transporteres gennem moderkagen over til barnet.

For eksempel overføres adrenalin, hvis du bliver forskrækket eller endorfiner, når du er glad. Din baby mærker altså, hvis du er trist eller vred.

Hvis det kan gøre dig glad

Så det gode råd er, som min mand altid sagde til mig under mine graviditeter: ”Hvis det kan gøre dig glad” – med den mening, at jeg skulle lave ting, som gjorde mig glad eller han gjorde de ting, som gjorde mig glad. Det kan også være en god idé at meditere, trække vejret dybt og øve afspænding af kroppen.

Din baby præges i livmoderen

I det hele taget er det rigtig godt at undgå stressede situationer. Hvis du føler dig decideret nedtrykt eller stresset, er det vigtig at tale med din læge eller jordemoder om det. Der er også i lydfilerne flere som har fokus på at stress af og få velvære ind, som vil være en forkælelse af jer begge. Hvis du vil vide mere om hvordan din baby præges til det liv den får, så se videoen herunder…

← Forrige uge                        Uge 26+0 →

Vidste du, at din baby påvirkes allerede i din mave til det liv den får ?

Din baby kommer ikke til verden som et ubeskrevet blad. Mange tror fejlagtigt, at der ikke sker så meget andet i fostertilværelsen end at babyen vokser rent fysisk og at den ikke rigtig sanser eller føler noget før efter fødslen.

Men ufødte babyer sanser, føler, lærer og påvirkes i høj grad i fostertilværelsen og under fødslen. Livmoderen er således babyens første læringssted. Der er en ny forståelse for, at betingelser i fosterperioden skaber grobunden for sundhed, robusthed, styrke og velvære for babyen i den videre liv.

I videoen her ved siden, uddyber jeg emnet og du lærer meget mere om, hvad du selv kan gøre for at give din baby den bedste start på livet.

En video om hvordan babyen påvirkes til det liv den får

Se hvordan du giver din baby den bedste start op livet

– læs mere

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

10 + 4 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0