Graviditets uge 28+0 til 28+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information her i uge 28+?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din baby drikker en halv liter om dagen i graviditets uge 28+

Babyens hjerne udvikler sig meget nu i uge 28+ og forbindelserne mellem nervecellerne dannes. Hovedets proportionerne begynder nu at passe bedre til resten af babyens krop. Babyens sanser er mere følsomme, og det gør, at barnet bliver mere følsomt overfor lyd, smag, lugt og lys. Babyen er i stand til at registrere lys udefra og er endog i stand til at skelne mellem sollys og kunstig belysning.

Den drikker næsten ½ liter fostervand om dagen, som så udskilles igen med urinen. Svarende til et stort glas vand…

Din baby tager nu ca. 200 g på om ugen fra uge 28+

Babyens tynde lag fedt vil nu blive ved med at tiltage frem til fødslen. Babyens vækst er fra nu af afhængig af hormonet insulin, som stimulerer til optagelse af sukker fra blodet. Inde i cellerne bruges sukkeret til at danne proteiner og fedt, og dermed give din baby “sul” på kroppen. I de sidste uger af din graviditet tager barnet i gennemsnit 200 gram på om ugen. De børn, der vægtmæssigt ligger over gennemsnittet, kan tage op til 300 gram på om ugen.

Babyen får mindre og mindre plads inde i livmoderen, men der er dog stadig plads til, at den kan sparke, vende og strække sig.

I slutningen af graviditets uge 28+ måler dit baby omkring 36 cm og vejer barnet cirka 1300g.

Du kan læse mere længere nede på siden ▼

graviditets uge 28+, gravid uge 28+, uge 28+,

“Vidste du at negative tanker undervejs er helt normalt…?”

Du går i graviditets uge 28+ ind i tredje trimester

Du træder nu ind i den sidste tredjedel af din graviditet. Du tager hul på tredje trimester. Denne periode varer fra nu og frem til fødslen.

Hvis du ikke har set en jordmoder endnu, er det sandsynligvis i denne uge eller den næste, at du møde hende for første gang. Hvis du har valgt at føde på et hospital, er det ikke sikkert, at du møder den samme hver gang.

Hvis du ønsker det, har du mulighed for høre hjertelyden hos din baby. Bare spørg din jordemoder. Hun kan høre den med et trærør eller med en doptone, hvor du også kan høre den.

Livmoderen går i uge 28+ cirka 3-4 fingre over navlen og jordemoderen kan nu mærke, hvordan din baby ligger. Hvis du har lidt ekstra polstring, kan det være svært at mærke enkeltheder, men det er altid muligt at vurdere livmoderens størrelse. Derudover skønner jordemoderen også på babyens vægt.

Oplever du ind i mellem negative tanker?

Graviditet kan rumme mange ubekendte faktorer og forskellige følelser, som i sidste ende kan føre til usikkerhed og ambivalens overfor den situation, du befinder dig i.

Del gerne dine tanker og følelser med nogen du har tillid til. Også de negative tanker og følelser, som er helt normale og nærmest uundgåelige, når du som gravid oplever jævnlige psykiske svingninger, som du måske ikke er vant til.

Måske kan du lufte nogle af dine negative tanker for din jordemoder, hvis du ikke har andre? Hun har helt sikkert hørt om det før og kan give dig den vejledning, du har brug for.

Hvis du gerne vil vide mere om din psykiske tilstand og dine følelser undervejs til at blive mor, kan du se videoen herunder…

← Forrige uge                        Uge 29+0 →

Din indre rejse mod moderskabet…

Din baby kommer til at forandre livet, som du kender det.

Måske tænker du på om moderkærligheden bare kommer som et trylleslag, når du føder? Måske har du meget kvalme og dårlig samvittighed over at du “bare” ligger på sofaen, når du har fri?

De tanker, følelser og bekymringer, som du kan opleve undervejs, samt gode råd til, hvornår du kan fortælle, at du er gravid til andre, de mærkelige drømme du kan have og fødslens betydning for starten med babyen, er nogle af de emner jeg kommer ind på i videoen her ved siden af. Hvis du gerne vil blive klogere på din rejse mod moderskabet, så tjek videoen ud…

En video om din indre rejse mod moderskabet

Se hvordan du får en nydelses- og omsorgsfuld rejse mod moderskabet

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

12 + 2 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0