Graviditets uge 34+0 til 34+6

 

I graviditets uge 34+ er du måske nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Fra graviditets uge 34+ skal du mærke liv hver dag

Bevægelserne er mindre kraftfulde, men kommer i forsat på sammen tider eller mønster, som det plejer. Hvis bevægelsesmønsteret ændres, kan det skyldes, at din baby har vendt sig for eksempel med ryggen mod din ryg. Når babyen ligger sådan, sparker det ind mod din rygsøjle, hvilket føles mindre, end når det er ud imod dit maveskind.

Er du i tvivl, om du mærker dit barn mindre, kan du lægge dig ned og slappe af, samt puffe til maven eller drikke et koldt glas vand.

Hvis du stadig ikke mærker bevægelse eller liv skal du kontakte fødegangen, lægen eller jordemoderen. Aldrig gå i seng og tænke det kan vente til i morgen. Hvis du er i tvivl, er du ikke i tvivl! Kontakt straks dit fødested!!!

Hvis din baby fødes i uge 34+, vil den sandsynligvis klare sig uden problemer

Centralnervesystemet og fordøjelsessystemet er ved at være klar, og lungerne er som regel fuldt funktionsdygtige i denne uge. Babyens sutterefleks er nu også udviklet, så babyen kan både sutte og trække vejret selv, hvis den blev født nu.

Luftvejsproblemer er derfor ikke så almindelige, hvis babyen skulle blive født nu. 99% af alle babyer, der fødes på dette stadie overlever uden problemer.

I slutningen af ugen måler din baby ca. 44 centimeter og vejer omkring 2400 g.

Du kan læse mere om hvad der sker med dig i graviditets uge 34+ længere nede på siden ▼

graviditets uge 34+, gravid uge 34+

“Skal din baby vendes eller har den hovedet nedad…?”

Vender din baby med hovedet ned i graviditets uge 34+?

Din jordemoder vil til din kontrol i denne uge, være mere opmærksom på, hvilken vej din baby vender. Din baby har stadig alle muligheder for at vende sig med hovedet ned, hvis den ikke gør det endnu.

Hvis den ikke har vendt sig til næste undersøgelse, vil du få en tid til et vendingsforsøg i 37. uge. Et vendingsforsøg er en udvendig vending af babyen. Her vil en læge, med sine hænder på din mave, forsigtigt forsøge at vende din baby rundt.

Det lykkes i ca. halvdelen af tilfældene. Der lyttes hele tiden til din babys hjertelyd og du kan til enhver tid sige fra, hvis det bliver for meget.

Akupunktur hjælper babyerne med at vende sig selv

Undersøgelser har vist, at ved at give akupunktur til dem, hvor børnene ikke har vendt sig i uge 34+, er andelen af dem som har vendt sig større i uge 36+, end hvis man intet gør. Det er dog noget du selv skal ud og betale for. Søg for at det er en fuldt uddannet akupunktør, som også er jordemoder, der laver behandlingen. Så du er sikker på, at det gøres rigtigt.

Du kan også bruge rebozo øvelser, som skulle kunne hjælpe baby til bedre at kunne vende sig i din mave. Søg efter nogle øvelser på nettet.

Er du kommet i gang med din mentale forberedelse til fødslen?

Ellers er det en god ide at komme i gang. Når man ønsker at bruge en ny måde at håndere udfordringer på, skal hjernen bruge noget tid for at gøre det nye mere automatisk. Og i mødet med veerne har du brug for, at de strategier du vil bruge til at håndtere veerne med bare virker automatisk. Du kan se mere om den mentale forberedelse i videoen herunder eller du kan læse min artikel om hjernens betydning for hele oplevelsen her.

← Forrige uge                        Uge 35+0 →

Hvorfor er det vigtigt at forberede sig mentalt til fødslen?

Hvad skal der til for at kunne håndtere veerne? Hvordan bliver du mentalt klar? Og er det overhovedet vigtigt at være mentalt klar?

Det og meget mere besvarer jeg i denne video.

En video om Mental forberedelse og dens betydning for fødslen.

Vil du også være klar til at håndtere veerne?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

1 + 14 =

Du kan også sende en sms

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

 

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0