Graviditets uge 36+0 til 36+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvad der sker med din baby, dig selv og din krop i graviditets uge 35+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din baby er næsten klar i uge 36+

Hvis din baby endnu ikke har vendt sig og ligger med hovedet nedad, vil du få tilbudt en tid på hospitalet, hvor en læge og en jordemoder vil forsøge at få babyen til at vende sig ved at påvirke det udefra. 3-4% af alle babyer ligger på dette tidspunkt med enten benene eller numsen nedad.

Moderkagen vokser forsat og fylder babyens depoter op

Moderkagen vokser også fortsat og giver god mulighed for at fylde babyens depoter op, så den kan klare den store anstrengelse, som en fødsel er.

Babyen er nu tæt på at være fuldbårent, da den normale fødsel defineres som fødsel fra uge 37+0 til uge 42+0. Hvis det bliver født nu, vil det stort set kunne klare sig uden hjælp!

Din baby bliver mere og mere buttet, idet muskler og fedtvæv øges hele tiden.

Babyens immunforsvar udvikler sig forsat i graviditets uge 36+

Barnets immunforsvar er under fortsat udvikling og vil udvikle sig yderligere efter fødslen. Den første mælk babyen får efter fødslen er råmælken, som vil være med til at beskytte barnet mod infektioner og opbygge immunsystemet.

I slutningen af uge 36+ måler babyen ca. 47 cm og vejer omkring 2800 g. Nogenlunde samme størrelse som en 6 måneder gammel kattekilling…

Du kan læse mere længere nede på siden ▼

graviditets uge 36+, gravid uge 36+, graviditetsuge 36+

“Har du også haft kraftige plukkeveer…?”

Har du kraftige plukkeveer eller opdager du dem ikke?

Hvis du har plukkeveer, begynder de måske at gøre mere ondt. De fleste har plukkeveer, også selvom de tror, de ikke har. Plukkeveerne er din livmoders måde at komme i form til fødslen på. Livmoderen er en stor muskel og når den har trænet er den bedre til at lave veer. Plukkeveerne afkorter også livmoderhalsen og blødgører livmodermunden. Plukkeveerne kan komme både dag og nat.

I graviditets uge 36+ er det igen tid til jordemoderundersøgelse.

Har du pakket tasken til fødslen?

Hvis ikke, kan du måske bruge noget af tiden i uge 36+ til det. Og hvad er så en god ide at pakke i tasken?

Vandrejournalen, behagelige hjemmesko, joggingtøj eller andet tøj med stretch, toilettaske med det, som du nu engang ved har brug for. Husk en ekstra elastik, hvis du har langt hår. Et opladet kamera og din yndlingsmusik på en playliste eller en cd er også en god idé – mange fødestuer har nemlig stereoanlæg. Forhør dig eventuelt på dit fødested.

Lidt boller, kiks og sødt til den kommende far. Druesukker til dig selv, da der kommer et tidspunkt, hvor du ikke har lyst til at spise. Druesukker går direkte i blodbanen og giver energi til din livmoder. Husk at du skal medbringe bind og bleer på de fleste patienthoteller.

Begynder dine tanker at kredse om fødslen?

Måske kredser dine tanker om den forestående fødsel, og det er en rigtig god ide, at du sætter dig ind i, hvilken enorm forandringsproces din krop gennemgår i et fødselsforløb.

Du kan selv deltage aktivt for at hjælpe dit barn ned igennem fødselsvejen. Det er en rigtig god ide, at du bevæger dig under fødslen. Bevægelse ændrer og øger bækkenets diameter og fremmer derved barnets muligheder for at rotere ned igennem dit bækken.

Er du kommet i gang med din mentale forberedelse til fødslen?

Ellers er det en god ide at komme i gang nu i uge 36+. Når man ønsker at bruge en ny måde at håndere udfordringer på, skal hjernen bruge noget tid til at gøre det mere automatisk. Og i mødet med veerne har du brug for at de strategier du vil bruge til at håndtere veerne med bare virker automatisk.

Vil du lære mere om, hvad du har brug for til at sætte dine indre fødekræfter fri og få den blide, behagelige og nydelsesfulde fødsel, som du drømmer om, så du kan undgå en unødig lang og kompliceret fødsel for både dig og din baby?

Så kan du se mere om den mentale forberedelse i videoen herunder eller du kan læse min artikel om hjernens betydning for hele oplevelsen her.

 

← Forrige uge                         Uge 37+0 →

Hvorfor er det vigtigt at forberede sig mentalt til fødslen?

Hvad skal der til for at kunne håndtere veerne? Hvordan bliver du mentalt klar? Og er det overhovedet vigtigt at være mentalt klar?

Det og meget mere besvarer jeg i denne video.

En video om Mental forberedelse og dens betydning for fødslen.

Vil du også sætte dine indre fødekræfter fri og få den fødsel du drømmer om?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

12 + 6 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0