Graviditets uge 40+0 til 40+6

 

Måske er du ved at være ret nysgerrig efter at vide, hvordan din baby ser ud? Og kan næsten ikke vente på at fødslen går i gang? Derfor vil du sikkert gerne vide,  hvad der sker med din baby, dig og din krop i graviditets uge 40+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Graviditets uge 40+

Så har du nået din terminsdato – Tillykke!

Det er ikke de store armbevægelser, du kan mærke fra dit barn. Der er trangt, men du skal stadig kunne mærke liv derinde. En fod der og en albue der.

Er du i tvivl, om der er liv nok, er det en god ide at ringe til din jordemoder eller fødestedet og blive undersøgt. Din vigtigste opgave, hvis du går over tid, er at lægge mærke til, at du mærker din baby, som du plejer – hver dag!

Babyen græder uden tåre

Babyens tårekanaler er endnu ikke færdigudviklede, så når din baby græder, vil det være uden tårer. De første par uger efter fødslen vil babyen græde uden tårer.

Babyen vejer nu ca. 3700-4500 g. men varierer meget fra barn til barn. Den gennemsnitlige længde er omkring 50-51 cm.

Du kan læse mere om din udvikling her i uge 40+ længere nede på siden ▼

graviditets uge 40+, gravid uge 40+, graviditetsuge 40+,

“Er du blevet utålmodig nu? Og kan sex gøre noget?”

At gå over tiden, når du er i graviditets uge 40+

Mange steder vil du komme til en jordemoderundersøgelse i denne uge. Hvis du ikke føder på din terminsdag, bliver det kaldt at gå over tiden. Det er dog stadig normalt at føde indenfor de næste to uger.

Kan sex sætte gang i fødslen?

Hvis du stadig ikke har født, når du er tre dage over din termin, kan du overveje forskellige ting, du selv kan gøre for at fremme, at fødslen går i gang.

Der findes mange gode råd, om hvordan man kan sætte gang i en fødsel. Nogle mener sex er vejen pga. prostaglandin, som er i mandens sæd. Der skal dog en hel del sæd til. Men sex kan alligevel være godt, da orgasme udløser oxytocin. Det kan dybe kys og kærtegn fra din partner også gøre. Oxytocin kan nemlig starte dine veer.

Ellers kan zoneterapi eller akupunktur være en rigtig god ide. Begge dele skubber til kroppens egne naturlige processer.

Lydfil der kan hjælpe fødslen i gang, når du er i uge 40+

Du kan også finde ro og afslapning ved at lytte til mine lydfiler. Måske du allerede har købt nogle? Så lyt til dem, så meget du orker. Så får du samtidig booste fødehormornet oxtytocin, som du kan blive klogere på enten i min artikel her eller du kan se videoen om emnet herunder.

Jeg har også lavet en lydfil til dig, som er nået til terminen og ønsker at føde selv. Den hedder “Giv slip og fød” Den kan hjælpe med at sætte skub i tingene. Flere gravide har brugt den med stor succes. Den kan du finde på linket under videoen…

← Forrige uge                         Uge 41+0 →

Hvorfor er oxytocin så vigtig for fødslen?

Måske du stadig er usikker på, hvorfor oxytocin er så vigtig for din fødselsoplevelse? Eller du vil bare gerne vide, hvad du kan gøre for at øge oxytocin niveauet allerede i din graviditet?

Det og meget mere besvarer jeg i denne video.

En video om Oxytocin og dens betydning for fødslen.

Vil du også booste oxytocin og få gang i fødsel?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

12 + 1 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0