Graviditets uge 17+0 til 17+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information? Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Babys øjne er på plads i graviditets uge 17+

Din baby er nu i sin mest aktive fase. Der er endnu masser af plads og rigeligt med fostervand til at boltre sig på.

Derfor vil din baby bokse rundt, og til tider bevæge sine arme og ben intenst. Mængden af fostervand varierer fra kvinde til kvinde, og normalområdet for mængden af fostervand er på dette tidspunkt meget bredt.

Mønsteret i huden er ved at blive dannet.

Øjnene er kommet helt på plads, men er fortsat lukkede – først omkring uge 27 vil øjnene åbne sig. Øjnene er følsomme overfor lys, og øjenmusklerne er stærke nok til at bevæge øjnene fra side til side under øjenlågene.

I slutningen af ugen måler barnet cirka 18 cm fra hoved til fod og vejer omkring 220 g. Det svare til to store tomater og 3 cherrytomater…

Læs om dine ændringer længere nede ▼

graviditets uge 17+, graviditets uge 17,

“Moderkagen er som en dyne…”

Har du fået en smuk glød her i graviditets uge 17+?

Måske oplever du, at din hud og øjne har fået en helt speciel glød under en graviditet – nyd det! Måske er du blevet bredere over hofterne, bliver mere forpustet når du bevæger dig eller oplever at svede mere end normalt? Alt dette er helt normalt og skyldes ændringer i dit stofskifte samt den øget blodmængde.

Hvor ligger din moderkage?

Moderkagen oftest er placeret på forvæggen, bagvæggen eller i toppen af livmoderen. Hvis din moderkage ligger på forvæggen, kan det godt vare noget tid, før du mærker din baby sparke. Det skyldes, at moderkagen virker som en dyne og skærmer for alle de udadgående bevægelser. Du har ingen nervebaner på bagsiden af livmoderen og kan derfor ikke på noget tidspunkt, mærke de bevægelser som går indad.

Nogle gravide får at vide at moderkagen ligger nede foran fødselsåbningen og kan blokere for udgangen, så man ikke kan føde normalt. Det er heldigvis en meget sjælden komplikation, da moderkagen flytter sig med op, når livmoderen vokser.

Så selvom at du har fået at vide at moderkagen lå der, vil den temmelig sikkert have flyttet sig senere i graviditeten. Du vil blive fulgt med scanning, hvis du har en foranliggende moderkage, så man kan se at den flytter sig væk fra fødselsåbningen.

Husk at en forliggende moderkage (en moderkage på forvæggen) ikke er der samme som en foranliggende moderkage (en moderkage som ligge henover fødselsvejen).

← Forrige uge                         Uge 18+0 →

Din indre rejse mod moderskabet…

Din baby kommer til at forandre livet, som du kender det.

Måske tænker du på om moderkærligheden bare kommer som et trylleslag, når du føder? Måske har du meget kvalme og dårlig samvittighed over at du “bare” ligger på sofaen, når du har fri?

De tanker, følelser og bekymringer, som du kan opleve undervejs, samt gode råd til, hvornår du kan fortælle, at du er gravid til andre, de mærkelige drømme du kan have og fødslens betydning for starten med babyen, er nogle af de emner jeg kommer ind på i videoen her ved siden af. Hvis du gerne vil blive klogere på din rejse mod moderskabet, så tjek videoen ud…

En video om din indre rejse mod moderskabet

Se hvordan du får en nydelses- og omsorgsfuld rejse mod moderskabet

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

8 + 4 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0