Graviditets uge 18+0 til 18+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information? Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente her i graviditets uge 18+ og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din baby begynder at kunne høre her i graviditets uge 18+

Du kan derfor med fordel spille musik for din baby. Enten højt ud i rummet eller ved at sætte store høretelefoner på din mave. Spil gerne samme melodier, da baby så vil genkende dem, når den bliver født og de så kan bruges til at berolige med…

Din babys hoved er nu ca. en tredjedel så stort som resten af kroppen. Der udskilles fosterfedt fra kirtler i babyens hud. Fosterfedtet beskytter huden mod at gå i opløsning i fostervandet.

Nervetrådene i hele babyens krop bliver isoleret med en fedtet substans, kaldet myelin, der sikrer en hurtig udveksling af informationer til hjernen og dermed sikrer en koordineret bevægelse hos babyen.

Babyen er stadig meget aktivt, og den bevæger sig på alle tænkelige måder inde i livmoderen.

Mellem uge 15 og 20 udvikles hørelsen, og selvom babyen ligger godt beskyttet inde i livmoderen, hører det konstant lyde fra dit hjerte, der slår, tarmene der arbejder og bobler, samt når du nyser, hoster, taler, synger eller ler.

Hvis du venter en dreng vil hans prostata nu være dannet.

I slutningen af ugen måler barnet cirka 19 cm og vejer omkring 260 g.

Læs om dine ændringer længere nede ▼

Hypnose lydfiler - hjælp til selvhjælp, graviditets uge 18, musik til baby

“Din baby præges af hvordan du har det…”

Er du begyndt at mærke liv her i graviditetsuge 18+?

Små bobler eller følelsen af sodavandsbrus i maven eller små bitte sommerfuglevingers berøringer? Hvis ikke du har, skal du ikke fortvivle, mange førstegangsfødende er ofte længere om at mærke det end flergangsfødende.

Livmoderen er nu godt på vej op mod navlen. Måske kan du selv føle toppen af livmoderen lige under navlen? Ledbåndene (ligamenterne) strækker sig mere og mere hver dag i din graviditet, så du kan stadig opleve smerter i lysken og i siden (ligamentsmerter).

Hvis ikke du allerede har været, skal du snart til misdannelsesscanning på sygehuset. Den ligger typisk mellem graviditets uge 18+ til 20+. Barnet gennemgås systematisk og metodisk fra top til tå med ultralyd og moderkagens placering bestemmes. De fleste ser det som en mulighed for at se deres barn og måske er det for din partner, der hvor det bliver mere virkeligt, at I venter et barn.

Du bør dog huske på at det er en undersøgelse for at se om dit barn fejler noget, og det sker at findes der noget, som der skal følge op på, men som viser sig ikke at være noget senere eller som I skal tage stilling til.

Her kan man også fastsætte termin, tjekke for antal af fostre og se hvor moderkagen sidder.

Føler du dig stresset nu i graviditets uge 18+?

Nyere undersøgelser tyder på, at der kan være en sammenhæng mellem stress i din graviditet og barnets senere udvikling. Du er den som kender din krop bedst  og er derfor den nærmeste til at være opmærksom på stresssymptomer.

Husk derfor på at slappe bedst muligt af, når du er gravid og kommer hjem fra arbejde efter en travl dag. Det er vigtig hver dag – både før og efter graviditets uge 18+

Du kan også bruge mine lydfiler, som hjælper dig til at stresse af og øge tilknytningen til din baby, samtidig med at du og din baby får mere velvære.

← Forrige uge                         Uge 19+0 →

Vidste du, at din baby påvirkes allerede i din mave til det liv den får ?

Din baby kommer ikke til verden som et ubeskrevet blad. Mange tror fejlagtigt, at der ikke sker så meget andet i fostertilværelsen end at babyen vokser rent fysisk og at den ikke rigtig sanser eller føler noget før efter fødslen.

Men ufødte babyer sanser, føler, lærer og påvirkes i høj grad i fostertilværelsen og under fødslen. Livmoderen er således babyens første læringssted. Der er en ny forståelse for, at betingelser i fosterperioden skaber grobunden for sundhed, robusthed, styrke og velvære for babyen i den videre liv.

I videoen her ved siden, uddyber jeg emnet og du lærer meget mere om, hvad du selv kan gøre for at give din baby den bedste start på livet.

En video om hvordan babyen påvirkes til det liv den får

Se hvordan du kan stresse af og øge tilknytningen til din baby – omsorg for jer

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

7 + 8 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0