Graviditets uge 19+0 til 19+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig i graviditets uge 19+? Og hvad der sker med dig og din krop i denne uge? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information? Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Det sker med din baby i graviditets uge 19+

Din baby har nu cirka en halv liter fostervand. Fosteret drikker ca. 400 ml. fostervand i døgnet, som herefter renses af babyens nyrer og tisses ud igen.

Din baby øver sig i at sutte

Det kan ses på ultralyds scanning…

De medfødte reflekser såsom at sutte på tommelfinger og drikke fostervand bliver bevidste. Begge del er vigtige for barnets overlevelse efter fødslen. Fosteret er stadig meget aktivt. De første tænder udvikles i gummerne.

Nervebanerne kobles sammen i graviditets uge 19+

Nervebanerne vokser og kobles sammen. Resten af graviditeten vil de fortsat udvikle sig. Nervecellerne, der betjener hver sin sans (smag, lugt, syn, følelse og hørelse), bliver nu udviklet i hver deres del af hjernen. De komplekse forbindelser i hjernen, som er grundlaget for hukommelse og tænkning, er ved at dannes.

I slutningen af graviditets uge 19+ måler din baby i udstrakt tilstand ca. 20 – 22 cm. og vejer ca. 300 g.

Læs mere længere nede ▼

graviditets uge 19+, graviditets uge 19, babyen sutter

“Hvorfor gå rundt og lide? Gør noget godt for dig selv nu…”

Dine fysiske forandringer i graviditets uge 19+

Mærker du små bobler?

Måske oplever du, at din navle vender vrangen ud, fordi livmoderen fylder godt op. Når du ligger på ryggen, kan du tydeligt se den her fra graviditets uge 19+.

Hvis du endnu ikke har mærket liv, mens du har været gravid, vil du snart mærke “bobler” eller ”sommerfuglevinger” i maven.

Måske er du så heldig, at du allerede har mærket liv og måske endda gjort det et par uger. Du kan ikke forvente at mærke liv hver dag så tidligt i din graviditet. Fosterbevægelserne er også afhængige af, hvordan dit barn og moderkagen er placeret i livmoderen.

Av… får du kramper i benene?

Hvis du oplever, at du har læg kramper, forstoppelse, hovedpine eller træthed igen kan mineralet magnesium hjælpe. Gode kilder til dette gennem kosten er blandt andet grønne grøntsager, nødder og fuldkornsprodukter. Mineralet kalium er også god til kramper og forhøjet blodtryk. Det kan du få gennem at spise en ½ banan om dagen. Bananer kan dog godt virke forstoppende.

Halsbrand er også en almindelig gene i den sidste del af din graviditet, fordi barnet fylder mere i maven og trykker opad mod mavesækken. Undgå fed og krydret mad og prøv i stedet med for eksempel kiks og mælk. Akupunktur er også godt mod halsbrand.

Har du andre gener? Prøv at tjekke lydfilerne ud. Måske er der en lige til din problematik…

 

← Forrige uge                        Uge 20+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have en graviditet fyldt med velvære og nydelse?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

12 + 4 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0