Graviditets uge 29+0 til 29+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvilken udvikling baby, du og din krop gennemgår i graviditets uge 29+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Hikker din baby?

Hjerne og muskler bliver færdiggjort. Lungerne er næsten helt modne, og babyen øver sig ihærdigt med at lave vejrtrækningsøvelser.

Du vil måske derfor fra tid til anden opleve små rytmiske bevægelser i maven, når det får hikke. Hikke er en refleks og helt normalt. Det påvirker ikke din baby på nogen måde.

De små fine, bløde Lanugohår, som findes på hele din babys krop begynder så småt at forsvinde. Håret på babyens hoved bliver tykkere og kan hos nogle blive længere.

Babyen tisser hver dag ca. en halv liter urin ud i fostervandet, som renses gennem dine nyrer.

Mange babyer placerer sig med hovedet nedad allerede fra graviditets uge 29+

Mange babyer placerer sig allerede nu i fødestilling med hovedet nedad. Det kan mærkes som et øget pres mod bækkenbunden og nogle voldsomme spark oppe under ribbenene. Men hvis din baby endnu ikke har vendt sig, skal du ikke bliver nervøs. Der er stadig masser af tid.

I slutningen af graviditets uge 29+ måler babyen ca. 37 cm og vejer omkring 1500 g.

Du kan læse mere længere nede på siden ▼

graviditets uge 29+, gravid uge 29+

“En god sovestilling kan være svær at finde…”

Har du svært ved at finde en god sovestilling her i uge 29+?

Det kan for nogle være svært at finde en god sove stilling, særligt jo større maven bliver.

Det kan være en god ide, at ligge på siden med en pude under maven, hvis du føler, at maven tynger for meget ned mod madrassen. En pude mellem benene kan også være godt. Ellers prøv med en stor ammepude, da den er nem at forme og derfor kan aflaste lige, der hvor du har behovet. Du kan prøve at Google det, der er mange forskellige derude…

Hvis du ikke har været til jordemoder endnu, er det sandsynligvis her omkring uge 29+, at du skal det.

Hvor meget bør du tage på?

Det er helt normalt, at det godt kan være svært at have helt styr på det med vægten under en graviditet. Vægt er meget individuelt.

Det er optimalt at tage sammenlagt 10-15 kilo i en graviditet. Hvis du var meget tynd før graviditeten, vil du måske tage lidt mere på, hvilket er helt i orden. Hvis du var overvægtig fra starten af, bør du forsøge at undgå tage så meget på i din graviditet.

Tag en snak med din jordemoder, hvis du gerne vil have individuelle råd til, hvordan du passer på vægten under graviditeten, hvis du føler, du har behov for det.

Motion som gravid

Som gravid kan det for nogle være svært at finde overskud til motion. Du kan derfor prøve at snige lidt motion ind i hverdagen, fx overveje om du kunne spadsere på arbejde – eller bare gå noget af vejen, tage trapperne i stedet for elevatoren, stå af et stop før du plejer med bussen osv.

Du kan også gå regelmæssigt i svømmehallen og svømme en ½ times tid eller melde dig på et hold med vandgymnastik for gravide. Motion i vand opleves nemlig for mange som en blid motionsform. Du behøver ikke at være en superatlet for at få en god fødsel, men det er vigtigt at være i en nogenlunde grundform til fødslen. Det kræver muskelarbejde. Og du kan godt nå det endnu her i graviditets uge 29+!

Hvis du gerne vil have nogle nemme øvelser, som du kan lave som gravid, kan du se mine to videoer om øvelser der max tager 10 min her.

← Forrige uge                        Uge 30+0 →

Din indre rejse mod moderskabet…

Din baby kommer til at forandre livet, som du kender det.

Måske tænker du på om moderkærligheden bare kommer som et trylleslag, når du føder? Måske har du meget kvalme og dårlig samvittighed over at du “bare” ligger på sofaen, når du har fri?

De tanker, følelser og bekymringer, som du kan opleve undervejs, samt gode råd til, hvornår du kan fortælle, at du er gravid til andre, de mærkelige drømme du kan have og fødslens betydning for starten med babyen, er nogle af de emner jeg kommer ind på i videoen her ved siden af. Hvis du gerne vil blive klogere på din rejse mod moderskabet, så tjek videoen ud…

En video om din indre rejse mod moderskabet

Se hvordan du kan få en meget mere nydelses- og omsorgsfuld rejse mod moderskabet

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

5 + 15 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0