Graviditets uge 37+0 til 37+6

 

Måske er du nysgerrig efter at vide, hvordan din baby udvikler sig? Og hvad der sker med dig og din krop i graviditets uge 37+? Eller måske vender du tilbage for at finde mere information?

Hvor om alting er, så har jeg her beskrevet, hvad du kan forvente på lige dette stadie af din graviditet og hvor langt din baby nu er i sin udvikling…

Anne Juul Wallin

Jordemoder, akupunktør, psykoterapeut og master i hypnose

Din baby er i uge 37+ nu klar til at blive født!

Hvis du føder nu, vil det ikke betragtes som en for tidlig fødsel. Din baby er nu fuldbårent. Babyen ligner nu en nyfødt, og hvis veerne starter nu, vil man ikke prøve at forhindre det.

Alle babyens systemer er udviklet fuldt ud. Blandt andet er fordøjelsessystemet er helt klart. Babyens affaldsstoffer ligger ophobet her i som en form for sort/grøn klistret substans, der hedder Meconium. Det er babyens første afføring og vil komme ud de første dage.

Fedtlaget under huden vokser hurtigt nu. De sidste lanugohår fældes og fosterfedtet falder af. Dog kan man ved mange nyfødte stadig se en del fosterfedt på huden og måske har de lidt ekstra hår på ryg og skuldre som endnu ikke er faldet af.

Tyngdefornemmelse i graviditets uge 37+

Du vil måske kunne mærke en tyngende fornemmelse nede i dit bækken. For flergangsfødende sker det som regel lidt senere end hos førstegangsfødende. Det er babyens hoved, der står godt ned i bækkenet.

Bevægelserne hos barnet har nu ændret karakter og er pga. den manglende plads mere rolige og glidende. Du skal forsat mærke liv hver dag. Kommer du i tvivl om barnet bevæger sig nok skal du kontakte din jordemoder eller fødegangen. Du kan evt. prøve at drikke et glas kold vand først og se om det virker.

Nu vejer din baby vejer ca. 3000 g og måler ca. 48 cm fra hoved til hæl. Altså samme vægt som en lille hund…

Du kan læse mere om udviklingen i din og din krop i uge 37+ længere nede på siden ▼

graviditets uge 37+, gravid uge 37, graviditetsuge 37+,

“Puha…har du også fået graviditetsgener… igen?”

Har du fået graviditetsgener (igen)?

Rigtig mange gravide oplever, at nogle af de gener, de havde i begyndelsen af graviditeten kan komme igen. Især trætheden og måske også kvalmen for nogle.

Din baby fylder i graviditets uge 37+ så meget, at der ikke rigtig er plads til de store måltider. Spis lidt, men godt, og når du har appetit. Gerne flere små måltider ligesom i starten af din graviditet. Og gerne meget mere protein, hvis du har rigtig meget kvalme. Du kan også finde flere råd til kvalme i min artikel her.

Trætheden kommer igen, fordi du ganske enkelt har mere at bære på og fordi du fysisk har brug for hvile. Det betyder ikke, at du bare skal lægge dig ned og vente på din fødsel. Det er stadig vigtigt, at du får rørt dig, men husk hele tiden på, at du skal have energi til fødslen, hvis den pludselig går i gang.

Hvis du har brug for nogle gode råd til andre graviditetsgener, så se videoen herunder…

← Forrige uge                        Uge 38+0 →

Min bedste råd mod graviditetsgener…

Din graviditet skal være en dejlig oplevelse. Men sådan er det desværre ikke for alle…

Er du en af dem, som går og lider under en eller anden gene, så se denne video. Jeg giver dig her alle mine bedste råd mod graviditetsgener – både til kvalme, manglende energi, forskellige smerter. Måske kan du finde et råd, du ikke havde tænkt over, som lige kan hjælpe dig videre?

Hvis du, efter du har prøvet rådene af, stadig har problemer bør du prøve at se om der ikke er en lydfil, som kunne hjælpe dig. Dit sind kan så meget, også hjælpe dig til at få det bedre… Nemt, bekvemt og ubesværet!

 Videoen om mine bedste råd til graviditetsgener

Vil du også have hjælp til at slippe af med en graviditetsgene?

– læs mere…

Har du nogle spørgsmål?

Så skriv til mig her:

10 + 5 =

Du kan også sende en sms 

+45 51920412

Email

lyd@aku-kur.dk

Åbningstider for lyd-kur.dk

Døgnåben

Åbningstider for klinikken Aku-kur

Efter aftale – send en sms, hvis du ønsker en tid.

Du kan læse mere om de forskellige behandlinger, du kan modtage i min klinik på www.aku-kur.dk

Lydfiler i din kurv
  • Din kurv er tom
0